Hoppa till sidans innehåll

LK TV88 väljer ny ordförande och siktar mot framtiden

01 MAR 2021 15:24
  • Uppdaterad: 01 MAR 2021 15:24

Den 31 januari hölls det årsmöte i Löparklubben TV88.  Klubben bildades 1988 och har som syfte att samla långlöpare i Trollhättan/Vänersborg med omnejd och bestod vid årsmötet av ett 40-tal medlemmar.
På årsmötet valdes ny ordförande efter Dan Jonasson som innehaft positionen sedan 2012. Tillträdande ordförande är Sofia Kay som varit medlem i klubben sedan 2013.

Vi träffade Sofia och ställde några frågor till henne.

Vem är Sofia Kay?
Är för tillfället en av få som representerar V:et i TV88 och alltså bor i Vänersborg. Jag gillar att röra på mig och mår bra av att vara ute. Med ett stillasittande jobb blir löpningen ännu viktigare. En alldeles vanlig människa...

Hur ser din idrott/löparbakgrund ut?
Jag har gått från att verkligen ogilla löpning i tonåren och började springa först efter att jag slutat skolan mest för att komma ut. Men allt eftersom så har springandet ökat från kortare distanser via maraton till att springa ultralopp. Att jaga resultat har aldrig varit viktigt även om jag gärna tävlar men då mer för att jag gillar utmaningar och allt som händer i och runt loppen. Den sociala biten är däremot viktig och även om man vill ha en känsla av att vara stark och snabb så är det så härligt med alla fantastiska människor man träffar i dessa sammanhang. Att kunna dela upplevelserna med dem betyder mycket.

Varför tror du att just du blev vald till ordförande?
För att ha någon att skylla på? Kanske för att jag varit med i löparsammanhang ett tag och gillar att vara delaktig och vill att vi tar vara på medlemmarnas idéer.

Vad är det första du vill göra som ny ordförande?
Komma i gång med att arbeta fram vilka TV88 är och hur vi skall presentera oss utåt.

Vilka är dina främsta förhoppningar med uppdraget?
Att vi skall bli en mer aktiv klubb och att fler hittar till oss och kan vara med och dela löparglädjen.

Hur vill du att TV88 som klubb skall uppfattas i framtiden?
Som en löparklubb med fokus på längre distanser och med en stark gemenskap där alla har möjlighet att utvecklas utefter sina egna förutsättningar och mål.

sofia

Skribent: Magnus Kristiansson
E-post: Adressen Gömd

Postadress:
LK Trollhättan-Vänersborg 88 - Friidrott
Sofia Kay, Edsvägen 9
46235 Vänersborg

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link


Varvetmilen_Trollhattan