Hoppa till sidans innehåll

Presentation styrelsen - Tommy Carlsson

15 MAR 2021 09:15
  • Skapad: 15 MAR 2021 09:15

Som ett led i vårt arbete med att synliggöra klubbens styrelse är det nu dags för nästa del i vår serie där vi intervjuar våra styrelsemedlemmar
Nu har turen kommit till Tommy Carlsson

Vem är Tommy Carlsson
Jag är en tämligen vanlig, dock synnerligen opraktisk & ohändig, medelålders gûbbe som till vardags jobbar på Telia Company med förvaltning av våra stora kunders tekniska lösningar. Har de senaste åren, sen barnen blev stora, inte haft så mycket andra intressen förutom träning och förstås löpning i synnerhet men har fortfarande en lite småhemlig fäbless för Lego! De små plastbitarna kan skänka mycket glädje till såväl gammal som ung!!

Hur ser din idrott/löparbakgrund ut?
Efter en lång och framgångsrik karriär som soffpotatis av yppersta klass kände jag att jag var tvungen att förändra min livstil. Våren 2014 började vikten närma sig tresiffrigt så en förändring var av nöden. Den 17 maj  2014 tog jag mina första stapplande löpsteg. De dryga 3 kilometrarna tog bortemot 40 minuter att avverka, och jag var säker på att jag skulle dö på kuppen! Men något hände, och jag lyckades sakta men säkert ta tag i mig själv. Med förbättrad kondition så kom även orken, men tyvärr hade jag för mycket fokus på resultat, och tidshets, så därmed kom skadorna som ett brev på posten. Våren 2017 drog jag slutligen på mig en allvarlig stressfraktur som fick mig att inse att jag måste tänka annorlunda. I den rehab-fasen upptäckte jag ultralöpningen på allvar även om jag hade nosat på fenomenet innan.
Hösten 2017 genomförde jag mitt första 100 miles-lopp, Black River Run i Västerås. Under det loppet kom jag i sällskap med TV88:s ultradrottningar Annika Askengren Berg och Sofia Kay och tack vare dem lyckades jag fullfölja loppet. Vi gick gemensamt i mål efter drygt 22 h och den känlsomässigt stora upplevelsen cementerade det som numera är min passion, nämligen ultralöpningen! Sen den dagen älskar jag att springa långt, och länge!

Varför tror du medlemmarna valde just dig?
Jag tror, och hoppas, att det beror på att jag kanske lyckats visa att jag har en passion och ett engagamang för löpning och att jag mer än gärna vill medverka till att ta TV88 in i framtiden. 

Vilka är dina främsta förhoppningar med uppdraget under kommande år?
Att vi sätter vår vision och vårt mål på att bra sätt, så att vi som klubb blir mer attraktiva i vårt "upptagningsområde". Därmed bör vi kunna locka till oss löpare som vill utveckla sina kunskaper och förmågor i spannet från kortare distanser som halvmara till ultralöpning. Med den breda och mycket kompetenta styrelse vi har idag är jag helt säker på att vi kommer att lyckas med den uppgiften!

Hur vill du att TV88 som klubb skall uppfattas i framtiden?
Som en inkluderande och välkomnande löparklubb där det finns plats för de som önskar lägga fokus på tider och resultat men även för de som liksom undertecknad prioriterar den sociala gemenskap som finns i ultravärlden. Det finns inget viktigare än löparglädjen, och den får var och en finna efter bästa förmåga, och det hoppas jag vi i TV88 kan bistå med!

tommy.jpg

Skribent: Magnus Kristiansson
E-post: Adressen Gömd

Postadress:
LK Trollhättan-Vänersborg 88 - Friidrott
Sofia Kay, Edsvägen 9
46235 Vänersborg

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link


Varvetmilen_Trollhattan