Hoppa till sidans innehåll

Presentation styrelsen - Evelina Edkvarn

22 MAR 2021 08:56
  • Skapad: 22 MAR 2021 08:56

Som ett led i vårt arbete med att synliggöra klubbens styrelse är det nu dags för nästa del i vår serie där vi intervjuar våra styrelsemedlemmar
Nu har turen kommit till Evelina Edkvarn 

Vem är Evelina Edkvarn 
Just nu är jag nog främst en småbarnsförälder som försöker få ihop löparambitionerna med resten av livet. Jag älskar att träna och fr.a att springa och jag tycker om att inspirera andra. Jag har en tanke om att egentligen vem som helst kan bli en löpare, allra helst de som tror på det minst. Ta ner prestationskraven och börja för att det är skönt, och roligt, och för att du gör det för dig och din egen skull, och ingen annan. Det är min egen största motivation, jag gör det för min egen skull och för att jag tycker om det.

Jag springer allra helst trail även om det också kan vara roligt att springa fort på asfalt. Men terrängen ger ett annat äventyr och en annan upplevelse, det roligaste med de loppen är också att det sällan går att jämföra tiderna med något annat lopp, eller samma lopp vid annat tillfälle eftersom underlaget kan variera så kraftigt.

I övrigt när jag inte är ute och springer själv, eller springer efter barn, så gillar jag att göra något kreativt och Jag jobbar som arbetsterapeut i Vänersborgs kommun. Jobbet innebär rehabiliterande insatser för de som har hemsjukvård och utbildningsinsatser för personal. 

Hur ser din idrott/löparbakgrund ut?
Började springa regelbundet på egen hand någon gång i mellanstadiet efter att jag på en fotbollsträning insåg att det var det jag var bra på. Var värdelös på fotboll, men bra på att springa. Sedan dess har jag sprungit. Har alltid gillat nya utmaningar och olika träningsformer även om löpningen alltid har varit det som ligger varmast om hjärtat och aldrig prioriterats bort. Började springa lite mer seriöst och längre distanser runt 2014 och det var också då jag gick med i klubben. De längre distanserna kom mycket av pepp från klubbkompisar och gemenskap.

Varför tror du medlemmarna valde just dig?
Medlemmarna vill ha förnyelse. Jag hoppas att kunna bidra till det. 

Vilka är dina främsta förhoppningar med uppdraget under kommande år?
Jag hoppas att vi kan påbörja ett arbete att locka fler medlemmar och att ta vara på våra nuvarande medlemmars ambitioner och idéer för att göra klubben ännu bättre.

Hur vill du att TV88 som klubb skall uppfattas i framtiden?
En klubb öppen för alla. Till oss kan du komma och springa med ett gäng glada löparentusiaster som kanske kan hjälpa dig att ta din löpning till nästa nivå, eller bara våga ta språnget att springa ett lopp. Eller varför inte ett längre lopp som du annars inte skulle förmå dig att göra själv. Tillsammans med andra klarar man långt mer än vad man många gånger förstår själv!

evelina.jpeg

Skribent: Magnus Kristiansson
E-post: Adressen Gömd

Postadress:
LK Trollhättan-Vänersborg 88 - Friidrott
Sofia Kay, Edsvägen 9
46235 Vänersborg

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link


Varvetmilen_Trollhattan